Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова страните от Групата от

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова страните от Групата от
Коментари Харесай

Майк Пенс с призив към страните от Групата от Лима

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс прикани страните от Групата от Лима да замразят активите на венецуелската държавна петролна компания след конфликтите през уикенда поради блокираната филантропична помощ, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Пенс се срещна в колумбийската столица Богота с водачите на страните от Групата от Лима, откакто войските на венецуелския президент Николас Мадуро не позволиха камиони с американска филантропична помощ от прилежащи страни. В конфликтите в страната бяха убити минимум четирима протестиращи, а над 300 бяха ранени.

Пенс прикани районните водачи да последват образеца на Съединени американски щати и да замразят активите на венецуелската държавна петролна компания ПДВСА. Той повтори опасността на президента Доналд Тръмп, че всички разновидности са на масата за свалянето на Мадуро, чието преизбиране не се признава от Съединени американски щати и още няколко десетки страни.

Пенс заяви, че през днешния ден финансовото министерство на Съединени американски щати е наложило наказания на четирима правилни на Мадуро губернатори, които са блокирали влизането на колета филантропична помощ във Венецуела. Тези губернатори няма да могат да правят финансови или търговски покупко-продажби с американски физически или юридически лица.

Пенс също съобщи, че Съединени американски щати отпускат още 56 милиона $ за съседите на Венецуела, с цел да се оправят с имигриралите на тяхна територия венецуелци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР