Вицепрезидентът на Европейската федерация по конен спорт Арман Озкьоркей даде

...
Вицепрезидентът на Европейската федерация по конен спорт Арман Озкьоркей даде
Коментари Харесай

Отлична оценка за България като организатор на Световната купа

Вицепрезидентът на Европейската федерация по конен спорт Арман Озкьоркей даде висока оценка на България като уредник на Световната купа в Божурище през уикенда.

“Браво за организацията. Никога не съм се съмнявал, че Българската федерация по конен спорт може да допусне някакви проблеми. Наистина за мен е чест да го кажа, само че истината е, че всичко беше на доста високо равнище и това го видяха всички. Вие поставихте едно ново начало, което пъклен доста ми хареса и бъдете сигурни, че още на идващия ни конгрес аз ще го предложа да стане част от Купата на нациите. Става дума за детското съревнование – ездачи от 11 до 14 годишна възраст. Вече приказвах с някои от моите сътрудници и те са съгласни. За да е още по-интересно и стимулиращо ще желая един от главните ни спонсори да го поддържа финансово и да носи неговото име. Децата са бъдещото на нашия спорт и сходни шампионати ще са единствено от изгода и добра опция за развитие”, съобщи вицепрезидентът на ФЕИ Арман Озкьоркей.

Своята оценка направи зам.председателят на родната федерация по конен спорт доктор Крум Рашков.

“Това беше 36-ото издание и 10-о юбилейно в Божурище, което вършим в България и за първи път имахме регистрирани толкоз доста коне. Точно 244. Досега не беше се случвало. По–трудна беше организацията, несъмнено, само че целият екип се оправи отлично и желая да им благодаря от сърце. Отличните условия на конна база „ Ген. Крум Лекарски” ги видяха всички и се убедиха във опциите да се вършат там мощни интернационалните съревнование.

Не желая да различавам никого самостоятелно, само че няма по какъв начин да не отбележа с наслада и горделивост представянето на нашия тим при децата, които станаха спечелили в Купата на нациите. Ивана Ангелова, Ася Петрова, Елиза Чолакова и Ая Митева са нашите очаквания и съм доста благополучен, че направиха всичко по силите си, с цел да се чуе българския химн. Малко не доближи и на мъжете да повтовят техния триумф, само че и второто място е чудесно предстяване. Това ни дава право за присъединяване във финалите на Дивизия 2. Резултатите ни дават добра причина при мъжете за олимпийската подготовка, както и за детския тим на идното европейско състезание. Много скоро ще имаме съвещание на УС, на което ще бъде изработен разбор и ще определим мъжкия ни тим за финала на Купата на нациите, който ще бъде в края на този месец в Атина. Сега ни следва още един интернационален шампионат по всестранна езда от 20 до 23 юни на конна база Калоян-Арбанаси”, сподели Крум Рашков.

На приключилата Световна купа в Божурище, България завоюва 28 оценки (9 първи места, 9 втори и 10 трети) в другите тествания, както самостоятелни, по този начин и отборни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР