Балкан ще играе за титлата в НБЛ за трета поредна

...
Балкан ще играе за титлата в НБЛ за трета поредна
Коментари Харесай

Балкан Ботевград е първият финалист в НБЛ

Балкан ще играе за купата в НБЛ за трета поредна година. „ Зелените “ завоюваха и четвъртия мач с Черноморец с 94:78 на собствен терен и с 3:1 затвориха серията в своя изгода. Те имаха 17 точки задатък в хода на срещата и въпреки да пропиляха огромна част от него в края, съумяха да удържат водачеството си до последно.

Двубоят още веднъж бе с висок заряд, а в края напрежението сред почитателите и намиращия се зад пейката на бургаския отбор техен президент Васил Стоянов ескалира, като се наложи намесата и на защитата, както и на Сашо Везенков, с цел да потушат пристрастеностите.



Двубоят стартира доста оспорвано и с замени на водачеството. Черноморец печелеше битките, само че и двата тима демонстрираха висока успеваемост под коша. Силна серия в средата на частта обаче изведе „ зелените “ напред със 7, а след края ѝ те водеха с 26:23, откакто противникът им по този начин и не бе вкарал тройка.

Баскетболистите на Васил Евтимов стигнаха до тъждество малко след началото на втория интервал при 28:28, само че последва срив в играта им и повече от пет минути те по този начин и не съумяха да се разпишат. Домакините се възползваха и на почивката се откъснаха с 47:34 след общо 29 точки на Димитър Димитров и Майки Диксън.

Водени от разигралия се Шон Смит, след паузата настъпи напредък в играта на гостите и те съумяха да съкратят дистанцията единствено на 7. Балкан обаче изигра мощни финални минути на частта, в които съумя да се откъсне и със 17, преди тройка със сирената на Травис Макконико да понижи на 74:60 преди решителния интервал.

Гардът продължи да има основни изяви в нахлуване и в средата на заключителната четвърт разликата падна едвам до 5. Точни стрелби на Димитър Димитров дадоха глътка успокоение на домакините, а след панер и на Сюприйм Хана, три минути преди сирената, задатъкът на отбора им още веднъж стана двуцифрен – 84:73. Васил Евтимов взе спиране, само че до края тимът му по този начин и не съумя да обърне развоя на срещата.



Защитата на Черноморец още веднъж не съумя да се оправи със Майки Диксън, вкарал над 30 във втори следващ мач, този път 36, за нов персонален връх. Димитър Димитров добави 26 точки.

За противника 25 точки осъществя Травис Макконико.

В спор за златото тимът на Васил Христов ще се изправи против спечелилия от серията сред Рилски състезател и Спартак Плевен, където ще се играе пети мач.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР