Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори за предстоящия през декември

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори за предстоящия през декември
Коментари Харесай

Фурнаджиев: Стилиян Петров е добра кандидатура за президент на БФС

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев приказва за идния през декември конгрес на БФС и уточни някогашния национал Стилиян Петров като добър вид за поста. Той добави, че поддържа връзка с някогашния началник на централата Борислав Михайлов, само че двамата не си приказват за футбол.

Фурнаджиев изясни в изявление, че не знае нищо по тематиката с обвиняванията на един от претендентите за началник на БФС Христо Христов, че му е желан рушвет за споразумяване на мачове и прикани способените органи да открият има ли закононарушение или не.

В края шефът в БФС разяснява и идния бараж с Унгария, наблягайки, че нашите имат сили да реализират победа.

" Всичко, което се прави в българския футбол е транспарантно е ясно. Основната причина да няма конгрес на БФС досега е коронавирусът, а другата е лицензирането на клубовете. Към момента по-голяма част от тях към този момент са лицензирани. Борислав Михайлов е в оставка и не взе участие по никакъв метод в ръководството, а президент на БФС е Михаил Касабов. С Михайлов поддържаме връзка, чуваме се рядко, само че си приказваме като другари. Не приказваме за футбол.

Уставът на БФС е подобен, че всеки е с еднакъв глас. 600 представители на клубовете дефинират идващия президент на 11 декември. Ще има и най-малко 5 кандидатури, само че аз няма да съм сред тях. Лицензирането се прави от Министерството на спорта. Не мисля, че е допустимо да има клубове фантоми. Ние българите постоянно се съмняваме, само че би трябвало да приказваме с обстоятелства.

Стилиян Петров е добър вид за началник на БФС. Има качествата, само че не знам дали има предпочитание. За да стане президент, би трябвало да се върне да живее в България. Който и да стане, зависи с какъв екип ще пристигна. Тези хора би трябвало да са отдадени на идеята.

Нищо не знам за изказванията на Христо Христов за рушвет и споразумяване на мачове. Във всяка страна се правят закононарушения и има органи, които би трябвало да открият това. Не се познавам с Христов, само че би трябвало да е споделил на кого е дал пари ", съобщи той.

Фурнаджиев приказва и по тематиката с най-важния мач за националния тим - баража за класиране на Евро 2020 с Унгария довечера от 21:45 часа.

" От всеки мач на националния тим чакам победа. Мисля, че имаме сили и благоприятни условия да победим Унгария. Организирахме среща с Академик Антон Дончев, Той им сподели какъв брой е популярен българският народ и стимулира играчите ", съобщи вицепрезидентът на БФС, след което сподели няколко думи и за въвеждането на VAR в родния футбол и за проблемите със съдийството.

" Подписан е договорът за VAR, в този момент се организират образования. Очаквам за плейофите да има VAR по всички игрища. Явно има проблем с българското съдийство. Проведохме среща с управлението и обявихме, че ще бъдем безкомпромисни ", приключи Фурнаджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР