Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че президентът Румен Радев е готов

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че президентът Румен Радев е готов
Коментари Харесай

Президентът е готов да връчи мандат още утре, ако от ИТН имат име на премиер |

Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че президентът Румен Радев е подготвен да връчи мандата за кабинет " още на следващия ден ", в случай че от " ИТН " са подготвени с името на бъдещия министър-председател. 

" Само че, задаваме въпроса, дали партията, спечелила тези избори, е подготвена към този момент с името на бъдещия министър председател, тъй като той би трябвало да пристигна, с цел да му бъде връчен мандата. В момента, в които те покажат и кажат обществено " Да, ние сме подготвени с това ", президентът ще го връчи, само че даже и това да не стане, считам, че президентът в идващите дни ще предложения Има Такъв Народ, с цел да им връчи мандата ", разяснява Йотова, представена от Българска телеграфна агенция.

Според нея това е въпрос на няколко дни, като не изключва вид връчването на мандата да стане и на следващия ден, стига Има Такъв Народ да са подготвени.

По думите й България час по-скоро би трябвало да има своето постоянно държавно управление. Тя добави, че за нея не е доста добра обстановката, в която имаме по едно и също време длъжностен кабинет, назначен от президента и парламент, законно определен от жителите.

" Президентът беше безпределно търпелив, доста дни към този момент бяха дадени за съвещания, чакаме, че ще бъде препоръчан министър-председател в най-скоро време, който да предложи състав на кабинет, като преди този момент президентът ще връчи мандата ", посочи още вицепрезидентът.

Попитана дали счита, че от Има Такъв Народ бавят процедурата, тъй като не желаят да сформират кабинет, вицепрезидентът заяви, че няма такова усещане.

Илияна Йотова разяснява, че когато в една страна има доста нови участници като парламентарно показани политически обединения, консултациите постоянно са по-дълги, договарянията - по-тежки, тъй като всяка една би трябвало да извърши обещанията, които е дала на своите гласоподаватели.

" Старите партии с дълъг парламентарен живот ненапълно познават себе си ", добави Йотова. По думите й обаче толерансът е бил даден задоволително доста дни и в случай че има фактически пресечни точни в ползите, в политиките, в целите, няма нищо по-добро да бъде даден старт на цялата процедура.

На въпрос за, вицепрезидентът сподели, че всичко това предстои на доказване и от двете страни. " Това за мен беше вест, допускам, че когато президентът е направил своя длъжностен кабинет и е избрал своите министри, той е направил своите изследвания ", уточни още тя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР