Вицепрезидентът Илияна Йотова стана патрон на инициативи в град Левски

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова стана патрон на инициативи в град Левски
Коментари Харесай

Илияна Йотова: БСП трябва да излезе от тази унизителна ситуация на присъдружна партия!

Вицепрезидентът Илияна Йотова стана патрон на начинания в град Левски за създаване на скулптурна комбинация " Земляци " на тримата огромни създатели от този край Григор Вачков, Дончо Цончев и Георги Парцалев, съобщи БНР.

" Поздравявам служебния кабинет, че първото деяние е в посока за преодоляване на енергийната рецесия. Много хора ми се обадиха и споделиха, че е добре, че има щаб за ръководство на рисковете в енергетиката. Вярвам на Иван Иванов, че газ за отоплителния сезон ще има, само че, за жалост, на доста по-висока цена. Вече се чуват апели прокуратурата да се заеме с този въпрос, с цел да се види кой и за какво докара България до тази обстановка. Вероятно тя и ще се самосезира ", разяснява вицепрезидентът.

В отговор на въпрос Йотова съобщи, че " най-важното в този момент за Българска социалистическа партия е да се приготви за идните избори и да направи една сериозна и безапелационна акция, и да излезе от тази унизителна обстановка на присъдружна партия. Смятам, че сега една от най-големите рискове пред левите гласоподаватели, пред социалистите, е те да бъдат разграничени сред Българска социалистическа партия и президентската институция ".

Йотова беше посетител на общоградското заседание за основаване на предприемчив комитет за осъществяване на концепцията за “Земляци “. Автор на плана е скулпторът Борис Борисов. Вицепрезидентът е патрон на самодейността по покана на кмета на община Левски Любка Александрова, показват от пресцентъра на президента.

" Няма българин, дребен или огромен, който да не обича тези три велики персони “, уточни Йотова и показа персонални мемоари от познанството си с Дончо Цончев.

" Рядка привилегия е човек да поддържа връзка с него. Няма да не помни думите му, че е добре да се стремиш да се развиваш и да вървиш нагоре в професионалния път, само че най-важно е израстването на душата ти ", съобщи вицепрезидентът. И добави:

" Парцалев умееше да ни разсмива, само че през смеха и чудесните му функции прозираха и много мъка и истини за живота. Човекът вихър Григор Вачков влизаше със своите функции във всеки български дом и ставаше част от всяко българско семейство ".

По думите ѝ последните седем месеца са били изгубени за българската просвета.

" Кризите не са опрощение за неналичието на грижа за българската просвета. Българската нация е жива повече от 13 века поради духовността и културата. Нямаме право да прекъсваме тази традиция ".

Вицепрезидентът посети градежа на летния спектакъл и прегледа социална сбирка " Георги Парцалев " с движимости на артиста.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР