Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи в Пловдивския университет, че има амбицията

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи в Пловдивския университет, че има амбицията
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Характеристиката за страната ни навън е най-бедната, най-корумпираната, с най-нисък стандарт

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви в Пловдивския университет, че има упоритостта да бъде проведен Световен конгрес, отдаден на остарялата българска история, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

" Идеята за основаването на Български културен институт не е нова, тя не е наша, тя се ражда няколко десетилетия на приливи и отливи, само че си остава в прашните папки на администрациите ", сподели Йотова. “Ние е взехме на въоръжение, защото историята на България, зараждането на писмеността, делото на Кирил и Методий в образователните стратегии на открито просто се подминава и се не помни. Има и друга прекаленост – опит за пренаписване на тази история и изключването на приноса на страната ни в цялото това дело. А ние доста дали и имаме какво да дадем на света ", сподели вицепрезидентът.

" България е с най-старата държавническа традиция в Европа. Формирала е духовно пространство далеч зад граница, само че това не е познато на открито. Ние забравяме да градим позитивният облик на страната ни ", добави Илияна Йотова. По думите й и до ден-днешен, в случай че се огледа характерността на страната ни, ще се види, че това е най-бедната, най-корумпираната, с най-ниски стандарти страна. " Ние не съумяваме да демонстрираме какво носи България като нематериалност, уточни още Илияна Йотова.

Гледайте повече във видеото!

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР