Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря на Дондуков“ 2 с докладчици от

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря на Дондуков“ 2 с докладчици от
Коментари Харесай

Вицепрезидентът разговаря с представители на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа

Вицепрезидентът Илияна Йотова беседва на „ Дондуков “ 2 с докладчици от Комисията по мониторинг към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. В диалога взе участие и секретарят на президента по правни въпроси Крум Зарков.

България е във фаза на пост-мониторинг от 2000 година и е единствената страна член на Европейския съюз, обект на сходен разговор.

„ Съветът на Европа е най-важният орган за отбрана на човешките права. В международен мащаб, за жалост, следим наклонност на оттегляне от извоювани човешки права. Човешките права не са първокласна политика и би трябвало на всички равнища да се работи не с лозунги и рекомендации, а с действителни и решителни дейности за тяхната отбрана “, уточни вицепрезидентът.

По време на срещата беше бележит напредъкът на България по рекомендациите на Съвета на Европа във връзка с върховенството на правото в региона на правосъдната система, в това число и неотдавна признатият механизъм за следствие на основния прокурор и неговите заместници. Представена беше позицията на президентската институция по осъществените дотук промени, свързани със правосъдната промяна.

Обсъдена беше готвената от ръководещото болшинство промяна на правосъдната власт. Докладчиците от Комисията по мониторинг към ПАСЕ демонстрираха интерес към плануваните промени в Конституцията на Република България. Илияна Йотова изрази своите опасения, че препоръчаните все още промени ще нарушат салдото и взаимния надзор на управляващите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР