Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази разочарование от решението на правителството да

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази разочарование от решението на правителството да
Коментари Харесай

Илияна Йотова разкритикува правителството за оттеглянето на Истанбулската конвенция

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази отчаяние от решението на държавното управление да изтегли от Народното събрание ратификацията на Истанбулската спогодба. На конгрес за правата на дамите Йотова съобщи, че " политиката за равнопоставеност на половете е все по-надолу в дневния ред на обществото ", съобщи БНР.
Работещите небогати, работещите безправни и работещите в сивата стопанска система са най-вече дами, счита вицепрезидентът. Според нея статистиката крие разликата в заплащането при равни условия на труд и отнети обществени права. “Правото на майчинство, обществени услуги, разликата в пенсиите, няма спомагателен стаж, няма спомагателни години и професионална активност. И за жалост, в 21-ви век започнахме да приказваме за модерно иго ", сподели тя.
По мотив дебата към Истанбулската спогодба Йотова разяснява: " В бурния поток от популистки изявления минимум се чу гласът на жертвите, на тези, които страдат от домашно принуждение. В деня, в който конвенцията бе изтеглена от Народното събрание, едно младо момиче в България, в столицата, загуби живота си, свиреп пребито от приятеля си ".
Вицепрезидентът бе един от главните покровители за ратификацията на конвенцията от българския парламент;
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР