Вицепрезидентът Илияна Йотова, еврокомисарят за работните места и социалните права

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова, еврокомисарят за работните места и социалните права
Коментари Харесай

Най-големият социален форум в Пловдив бе открит от вицепрезидента и трима министри

Вицепрезидентът Илияна Йотова, еврокомисарят за работните места и обществените права Никола Шмит и министрите Георги Гьоков, Иван Иванов и Христо Проданов откриха най-големия обществен конгрес в Пловдив. Европейския конгрес на субектите на обществената и солидарната стопанска система ще продължи до 23 юни в Панаира.

“Вече няколко години сме дружно на изданията на Европейския обществен конгрес тук в Пловдив, само че форумът не е единствено няколко дни изложби. Нашият контакт е непрестанен и с предприятията и компаниите, които вие сте построили в цялата страна и споделяте за вашите проблеми и най-много триумфи, които имате с президентската институция “, съобщи вицепремиерът Илияна Йотова.

Йотова благодари на Националния съюз на трудово-производителните кооперации за добре свършената работа през годините.

„ Много думички, като взаимност и правдивост, позагубиха смисъл в нашето тежко всекидневие, само че точно този съюз пази техния смисъл и подава ръка в сложни моменти на всички, които се нуждаят “, добави още вицепремиерът.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров акцентира и какъв брой е значимо да се основава работа на хора с увреждания, а не да се подценяват от обществото.

„ Темата за общественото предприемачество е доста настояща, изключително в подтекста на изменящата се бизнес действителност. Община Пловдив има доста добре развита обществена мрежа, която е насочена към рисковите групи. Социалното дружество за хора с увреждане е един отличен образец за основаните условия от локалната власт, за пълностоен труд на уязвимите групи. Вече три години предприятието обезпечава място, където хората със характерни потребности да развиват гения си, а не да разчитат на помощи. Така съумяваме да осигурим непрекъсната претовареност на хора с увреждания, които създават ръчно неповторими сувенири и ги продаваме в два физически магазина, както и в електронен подобен “, разяснява кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Над 100 обществени предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина ще показват продуктите и услугите си по време на юбилейното издание на събитието. В ревюто ще се включат и повече от 50 компании от стандартния бизнес, които ще срещнат аудиторията с политиката си за корпоративна обществена отговорност.

Събитието се провежда от Националния съюз на трудово-производителните кооперации в България и Министерството на труда и обществената политика.

По време на конференцията ще бъдат разисквани тематики, свързани с цифровата промяна и мястото и ролята на обществената стопанска система за повишение икономическата резистентност и конкурентоспособност на българската стопанска система. Акцент в полемиките ще е и тематиката за обществената стопанска система в подтекста на Европейския дирек на обществените права, както и финансирането на общественото предприемачество през идващия програмен интервал 2021-2027 година по Програма „ Развитие на човешките запаси “ и Националния проект за възобновяване и резистентност. Ще бъдат показани положителни практики със важен обществен резултат, както и връзката сред корпоративния бранш и обществените предприятия.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР