Вицепремиерката по ефективното управление Калина Константинова поднесе от трибуната на

...
Вицепремиерката по ефективното управление Калина Константинова поднесе от трибуната на
Коментари Харесай

ГЕРБ излъгаха правилника на НС за оставка на Константинова

Вицепремиерката по ефикасното ръководство Калина Константинова сервира от трибуната на Народното събрание извинения към украинските бежанци поради видеообръщението, в което афишира преустановяване на проекта за преместването им от хотели по българското Черноморие навътре в страната. Видеото провокира голяво отвращение в обществото и принуди ръководещите да сменят тона във връзка с бежанците.

" Бих желала да поднеса своето опрощение на тези български и украински жители, които са се почувствали наранени от думите ми. Това не е била моята цел ", сподели вицепремиерката.

Калина Константинова напомни всички осъществени дейности на властта по разселването на бежанците. Тя посочи постигнатото единствено за последните две денонощия.

" Около 500 индивида са хората от уязвими групи и техните фамилии, които са настанени в профилирани бази, които дават отговор на изискванията. Тези с инвалидни колички в места, където има условия за това. За всеки един от тях е съобразено да бъдат настанени покрай града, в който са имали здравно обслужване преди този момент, с цел да не прекъсват лекуването си, тъй че за тези хора е проведен профилиран превоз и те са оставени в бази покрай местата, където са били настанени преди този момент ", сподели Константинова.



Сн. БГНЕС

Депутатите от ГЕРБ-СДС посрещнаха вицепремиера с бели листове с надпис " Оставка ".

Константинова реагира на опозиционната група: " Към днешна дата имаме под 500 индивида в буферните центрове и 3000 настанени в бази. В хотелите, които вземат участие по новата стратегия, към този момент са настанени над 12 000 души по предварителни данни. Днес задачата към този момент е изпълнена и невъзможното е направено. Бежанците, за които ГЕРБ носеше отговорност, живяха години наред в центрове от този вид в надалеч по-лоши условия, тъй че отхвърлям тъкмо от вас да получавам уроци по човечност ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР