Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че не чувства морална необходимост да

...
Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че не чувства морална необходимост да
Коментари Харесай

За наглото вице Симеонов, темата с оставката е вече приключена!

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че не усеща морална нужда да подаде оставката си, даже след оповестеното от ГЕРБ предложение, с което общественият министър ще резервира председателското място в Съвета за интеграция на хората с увреждания, вместо то да бъде обещано на отрасловия вицепремиер съгласно новия закон за хората с увреждания.

За Симеонов тематиката с оставката е към този момент завършена.

По-рано през днешния ден депутатът Светлана Ангелова заяви, че ГЕРБ ще предложи общественият министър да остане ръководител на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

В плана е заложен текст, който планува съветът да се ръководи от отраслов вицепремиер, вместо както е в този момент - от министъра на труда и обществената политика. В момента отраслов вицепремиер е Валери Симеонов, против който има митинги и искане за оставка. По думите на Ангелова ежедневната, оперативна работа на министъра е да съблюдава всички политики, в това число и политиката за хората с увреждания.

Вече четири дни майки на деца с увреждания излизат на митинг. До напрежението се стигна след изявление на Симеонов, в което той назовава майките "кресливи дами, които спекулират с децата си, и манипулират обществото, като изкарват сякаш болните си деца в зной и в дъжд ". По-късно той изясни, че смисълът на изявлението му е бил, че с децата инвалиди се спекулира, даже и откакто държавното управление приело законопроект и удовлетворило всички претенции на майките.

Последва ексклузивен брифинг, на който той прикани уредниците на контрапротест в негова отбрана да се откажат от тази самодейност, защото той се чувствал убеден в това, което прави и не приема средствата на уличния напън, които по думите му водят до блокиране на придвижването и затваряне на улици в столицата.

След извършен Коалиционен съвет на Патриотите, пък вицепремиерът Валери Симеонов излезе и сервира своите извинения. "Поднасям своите извинения на всички, които са били наранени или са се почувствали афектирани от моето изявление “, сподели Симеонов и добави: "По никакъв метод не съм целял да обидя който и да било ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР