Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор за незаконосъобразност

...
Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор за незаконосъобразност
Коментари Харесай

Симеонов атакува през Цацаров приватизацията на БМФ

Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор за незаконност на решението на Арбитражния съд към БТПП по делото за смяна на приватизационния контракт на Български морски флот.
Според него, решението на Арбитражния съд се базира върху погрешно пояснение и приложение на член 307 от Търговския закон, отнасящ се до стопанската нетърпимост, който е неупотребим за приватизационните контракти. Освен това, Арбитражният съд вземал поради погрешни експертизи, въз основа на които се вършат изводи за приложението на член 307 от Търговския закон, посочи Нюз. бг.

Като разследване, Арбитражният съд излиза с нелегално решение да се промени приватизационния контракт за Български морски флот, както и да се одобри за възможно и належащо скрапирането на забележителна част от корабите в БМФ.

Според вицепремиера Симеонов, взетото решение от Арбитражния съд е не просто нелегално и обслужващо частните ползи на приватизаторите на БМФ, само че и основава опасности за националната сигурност. Сигналът ще бъде импортиран в 13 ч. в деловодството на Върховната касационна прокуратура. След внасянето вицепремиерът ще направи изказване за медиите.

Припомняме, че при започване на юли стана ясно, чв държавното управление " Борисов-3 " е осигурило 2,4 млн. лв.. Те са нужни за възнаграждение на дължимата държавна такса за предявяване на иск пред Върховния касационен съд за анулация на решение от 30 март 2017 година на Арбитражния съд при БТПП.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР