Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че предложенията му за промяна на

...
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че предложенията му за промяна на
Коментари Харесай

Симеонов избухна срещу Борисов заради Банско: Не искам да го виждам

Вицепремиерът Валери Симеонов разгласи, че предложенията му за смяна на концесионния контракт за " ски зона - Банско " и създаване на втори въжен превоз са били саботирани от министър-председателя Бойко Борисов.

Напрежението в ръководещата коалиция е очевидно, откакто вицепремиерът Симеонов и Бойко Борисов влязоха в неприсъствен спор и по време на съвещанието на Министерски съвет предходната седмица.

" Не виждам подпомагане от Борисов по повод реализацията на втория въжен превоз. Премиерът компроментира и саботира моето предложение за смяна на концесията в Банско. В програмата за ръководство написа, че би трябвало да се развива туризма, да се предизвикват вложителите, а това са текстове, които не се извършват, а саботират ", изясни Симеонов през днешния ден (14 декември), съобщи Actualno.com.

Вицепремиерът бе безапелационен, че не желае да вижда Борисов след " изработването, което направил ".

" Разбрах, че Борисов е пуснал SMS на Тома Белев в 10.00 часа сутринта, че точката за концесията ще бъде отсрочена и събралите се на колекция пред Народното събрание две фамилии, тези простаци, незабавно се похвалиха във Фейсбук ", сподели още Симеонов пред BiT.

" Втори въжен превоз няма да има заради противоречие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има съвещание на Министерски съвет. Всичко е допустимо да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат, папкат и желаят да си начешат егото ", закани се вицепремиерът.

Симеонов отхвърли да разяснява министъра на туризма Николина Ангелкова , само че въпреки всичко означи, че тя говорела " едни обширни и напоителни глупотевини " за предложенията по отношение на концесията на ски зоната.

Лидерът на НФСБ не спести рецензиите си за Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова . " Кой я слуша тая изобщо? Това е една жена, която всекидневно потвърждава прозвището си госпожа Лъжа – нея ли да разясняваме ", сподели Симеонов по адрес на Нинова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР