Вицепремиерът Валери Симеонов и министрите на околната среда и водите

...
Вицепремиерът Валери Симеонов и министрите на околната среда и водите
Коментари Харесай

Във Варна обсъждат подготовката на туристическия сезон

Вицепремиерът Валери Симеонов и министрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова ще посетят Варна на 14-ти май по отношение на подготовката за туристическия сезон и опазването на чистотата на плажовете, оповестиха от държавната осведомителна работа.

От 11 ч. във Фестивалния и конгресен център вицепремиерът и министрите ще вземат участие в среща с кметове на морски общини, концесионери на плажове, представители на компании и организации за оползотворяване на отпадъците и контролни органи. Поканен е и регионалният шеф Стоян Пасев. На срещата ще бъдат дискутирани подготовката за летния сезон, усилването на контрола и ограничения за ограничение на замърсяването и оползотворяване на отпадъците от пластмаса по плажовете. Целта е страната и бизнесът дружно да работят за ограничение на замърсяванията.

По-късно вицепремиерът Симеонов и министрите Ангелкова и Димов ще участват на откриването на акцията на Фестивален и конгресен център - Варна и НДК - София „ re: ФКЦ – Рециклирай! Културно е ”. В рамките на акцията в централното предверие на ФКЦ ще бъдат показани три съоръжения, направени от пластмасови боклуци, създадени на територията на комплекса.

На 15-ти май министрите Димов и Ангелкова ще посетят пречиствателни станции и други обекти в Слънчев бряг, Несебър и Бургас. Обиколката ще стартира от 10 ч. от почивната станция на Министерския съвет в Слънчев бряг. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР