Вицепремиерът Томислав Дончев призна в ефира на Нова телевизия, че

...
Вицепремиерът Томислав Дончев призна в ефира на Нова телевизия, че
Коментари Харесай

Томислав Дончев разкри за брутални заплахи към него и каза защо няма право да говори срещу протестиращите

Вицепремиерът Томислав Дончев призна в ефира на " Нова телевизия ", че не може да упреква хората, които стачкуват.

" Нямам моралното право да приказвам против волята на жителите да стачкуват, защото самият аз съм протестирал доста, и то не доста от дълго време. Има непринудено протестиращи жители, само че има и партийна закваска - както от парламентарно показани партии, по този начин и от такива отвън него. Всеки има право и съображение да протестира като се има поради работата в частния бранш и компаниите, както и в самата страна - на всички места има недостатъци. Това е реалност ", сподели той.

Запитан за случая с момчето от Перник, в дома на което пристигнаха служители на реда поради апел от него във фейсбук за протест, Дончев сподели: " Към мен е имало в мрежите освен неласкави мнения, а и съответни закани, свързани с това да ми се влачат червата и да ми отрежа съответни елементи от тялото. Не помня полицията да е провееряла въпросните хора, които са ме заплашвали. Едно е да си неудовлетворен, само че в случай че някой непосредствено създава проект за народен прелом, това е нелегално. Мярата е доста фина. Да се стачкува не е нарушаване на закона, само че блокирането на пътища е. Призовавам хората, които стачкуват, да изявяват настояванията си, само че да не пречат на другите ".

Запитан за вероятно образуване на контрапротест, вицепремиерът отговори: " Управляващите няма по какъв начин да вършат митинги. Ако аз съм неудовлетворен от нещо, имам функционалностите да го трансформира ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР