Вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин в интервю за РБК говори

...
Вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин в интервю за РБК говори
Коментари Харесай

Русия обеща да възроди Мариупол

Вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин в изявление за РБК приказва за проектите за възобновяване на Мариупол . Руската работа на Би Би Си показва най-важното от неговите изявления.

Според Хуснулин на мястото на ще отвори порти " технопарк " (какво значи това, вицепремиерът не уточни). Историческите здания в центъра на града ще бъдат възобновени, в случай че са отчасти разрушени . До 2025 година се чака популацията на града да нарасне до 350 хиляди души.

Строителството на първите жилищни и обществени обекти.

Ще се подмени напълно инженерната инфраструктура, ще се основат нови транспортни възли, в това число и и железопътни

" Всичко, което можем да възстановим, ще възстановим. Всичко, което не можем да възстановим, ще построим ", сподели вицепремиерът по-рано на среща с президента на Русия.

Хуснулин посочи, че отпущането на средства за възобновяване на териториите на самопровъзгласилите се " републики " в Донбас ще стане без понижаване на разноските за развиване на съветските райони.

Според украинските локални управляващи на Мариупол, след два месеца яростни боеве са били унищожени на 90% от постройките в града. В него са останали да живеят към 150 хиляди души. Все още не всички поданици имат ток, вода и газ. Някои хора към момента живеят в мазетата и готвят на огън пред постройките. Преди войната в Мариупол живяха над 400 хиляди души. Градът беше най-големият промишлен и транспортен център в Южна Украйна, след отцепването на Донецк и Луганск.
 Директор на
Директор на " Азовстал ": Русия е откраднала стомана за 600 млн. $

Компанията ще съди Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР