Вицепремиерът на Полша Яцек Сасин призна, че не е поканил

...
Вицепремиерът на Полша Яцек Сасин призна, че не е поканил
Коментари Харесай

Полша не покани Путин за 80-ата годишнина от началото на ВСВ

Вицепремиерът на Полша Яцек Сасин призна, че не е поканил президентът на Русия Владимир Путин на събитията във връзка 80-ата годишнина от началото на Втората международна война , оповестява " Спутник ".

Сасин заяви, че следва американският президент Доналд Тръмп да удостовери визитата си в Полша. Очаква се на честванията да участват и немският канцлер Ангела Меркел и други водачи.

" Би било несвоевременно да отбележим годишнината от сходна въоръжена експанзия по отношение на Полша в наличието на властник, който в днешно време постъпва по този начин със съседа си " , съобщи полският вицепремиер.
 Полша пресметна вредите от Втората международна война - 1 трилион $
Полша пресметна вредите от Втората международна война - 1 трилион $

От предходната година Полша претендира за репарации от Германия

По-рано Полша изясни, че не е поканила представители на Москва на събитията по случай годишнината, защото през 1939 година Русия е нарушила интернационалното право.

Втората международна война стартира с нахлуване на нацистка Германия против Полша през септември същата година, след което част от полската територия е завладяна от Берлин, а друга част минава към Съюз на съветските социалистически републики.

От своя страна представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че всяко сходно възпоменателно събитие, отдадено на Втората международна война или на Великата отечествена война, не би било годно без присъединяване на Русия.
 Полша припомня на Германия за 850 милиарда $ репарации от ВСВ
Полша припомня на Германия за 850 милиарда $ репарации от ВСВ

За Германия, всички финансови искания от войната са уредени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР