Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение в Йордания по

...
Вицепремиерът Мария Габриел е на официално посещение в Йордания по
Коментари Харесай

Мария Габриел обсъжда в Аман икономическите връзки и партньорството между България и Йордания

Вицепремиерът Мария Габриел е на публично посещаване в Йордания по покана на сътрудника си Айман Ал-Сафади. Двамата разискват опциите за разширение на съдействието сред София и Аман в региона на стопанската система, търговията и енергетиката.

В Аман вицепремиерът Мария Габриел посети бизнес парк " Крал Хюсеин ". В иновационния комплекс са позиционирани над 75 интернационалните компании и 150 започващи компании. Голяма част от тях развиват активност в региона на финансовите услуги, високите технологии и медиите. В бизнес парка работят 10 хиляди души. В комплекса има и университет.

Разширяването на икономическите връзки и опциите за задълбочаване на партньорството сред София и Аман в региона на нововъведенията и туризма, са във фокуса на срещите на вицепремиера Мария Габриел в столицата на Йордания. Тя ще беседва с сътрудника си Айман Ал-Сафади, а по-късно ще бъде призната на визита при краля на Йордания Абдула II.

Важно за България е съдействието с Йордания в региона на сигурността и битката с тероризма. Страната ни е подготвена да бъде хазаин тази година на среща на върха в границите на „ Процеса Акаба “. Крал Абдула II слага началото на тази самодейност преди девет години. Целта й е районно и интернационално съдействие в битката с тероризма, екстремистките идеологии и радикализма.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР