Вицепремиерът Калина Константинова е заръчала пълен набор от възможни проверки

...
Вицепремиерът Калина Константинова е заръчала пълен набор от възможни проверки
Коментари Харесай

Шефът на Български пощи: Всички сили са впрегнати във възстановяване на услугите

Вицепремиерът Калина Константинова е заръчала цялостен набор от вероятни инспекции на държавни институции към "Български пощи " още с встъпването си като принципал

Това съобщи в студиото на "Говори в този момент " по новият изпълнителен шеф на пощите Богдан Теофанидис.

От встъпването в служба на новото управление, по всевъзможни канали постъпва информация, като всяко нещо ще се повери и ще се вземат ограничения по най-бързия метод, увери Теофанидис. Той изрече признателност към чиновниците на пощите, които продължиха работа макар проблемите.

"Припознах се в задачата да реанимираме "Български пощи ". Искам да благодаря на тези хора, които работят все пак извънредно ниско възнаграждение с идеята за "Български пощи ". Това не е просто един пазарен оператор, това е един скъп държавен капитал и институция ", акцентира Богдан Теофанидис.

Основна цел на новото управление е финансовата непоклатимост на сдружението.

"Първото заплащане, което аз ще разпоредя, е да възстановим тези 30%, които изискуем на чиновниците си. Оттам насетне при първа опция, когато идват доходи, те ще бъдат ориентирани към кредиторите и чиновниците "

Дружеството от години е доста недофинансирано, съобщи още Богдан Теофанидис. Между 2011 и 2020 година държавното управление се е разплащало за универсалната пощенска услуга с две години забавяне. Едва от началото на 2020 г стартира да работи механизъм, по който държавното управление заплаща предплатено на пощите. Всичко дължимо до този миг обаче е разсрочено за заплащане в продължение на 5 години - до 2025 година

Всички сили в са впрегнати в това да се откри фактологията към хакерската атака против "Български пощи " и да се възстановят услугите за обществото. Изпълнителният шеф не се ангажира с мнение по отношение на това кой стои зад офанзивата, само че посочи, че се доверява на специалистите ни.

"Мисля, че тази хакерска офанзива като време е определена да внесе оптимално напрежение в обществото - тъкмо около великденските добавки, уязвявайки една от най-уязвимите групи - пенсионерите. Достигна до мен и че самата реакция в БП може би не е била най-хубавата, имало е някакво закъснение ", сподели Теофанидис.

Той изясни за какво и през идващия месец пенсиите ще се изплащат на хартия.

"Първият ден на управлението не завърши, до момента в който не се уверихме, че няма никакъв различен вид. Или за цялата страна би трябвало да бъде на хартия, или за цялата страна би трябвало да бъде електронно ", изясни той.

Призова клиентите да не се струпват заран и в първия ден от изплащането на пенсиите и да разпределят времето си денем, с цел да не се получава ненужно напрежение.

Планът за възобновяване планува съществена цифровизация на "Български пощи " - ремонт на станции, енергийна успеваемост, съоръжение, сървърни системи, нов програмен продукт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР