Вицепремиерът Калина Константинова дава казуса с пощите на прокуратурата, стана

...
Вицепремиерът Калина Константинова дава казуса с пощите на прокуратурата, стана
Коментари Харесай

Новият принципал Калина Константинова дава казуса с пощите на прокуратурата

Вицепремиерът Калина Константинова дава проблема с пощите на прокуратурата, стана ясно на парламентарен надзор. Причината е отчет на Агенцията „ Държавна финансова ревизия “/АДФИ/, която е разкрила над 30 нарушавания в ръководството на „ Български пощи “ ЕАД.

„ Докладът ще бъде подготвен до края на юни “, увери Калина Константинова. Тя акцентира, че уволненото управление на „ Български пощи “ не е освободено от отговорност. „ Целта на новото управление на държавното дружество е цялостна стабилизация и превръщането му в обединен център за административно обслужване “, уточни Константинова. Тя акцентира, че няма терзание за изплащането на заплатите на чиновниците в българските пощи.

„ Последната преоценка на парцелите на сдружението е направена през 2001 година преди повече от 20 година и от този момент те не са обновени по отношение на пазарните стойности на парцелите. Това от една страна е довело до ощетяване на бюджета от позиция на дължими налози. Базата в центъра на Пампорово е отдадена за 86 стотинки на квадратен метър или 2 лева на стая във висок сезон. Това, което е в моите пълномощия, е да сезирам съответните органи, да създадат дължимото и вероятното по закон, тъй че отговорните лица за положението на „ Български пощи “ все още да понесат своята отговорност “, посочи вицепремиерът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР