Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел

...
Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел
Коментари Харесай

Папката е пълна, но има ли споразумението подкрепата на ПП-ДБ?

Вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел върна изпълнен мандата за сформиране на кабинет на президента Румен Радев, с имена на министри в нея, въпреки и с корекции, евентуално обсъждани до последно от преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Прочетете още
През последните дни тонът сред договарящите се изостри съществено, само че очевидно през днешния ден са постигнали съглашение както за политиките, по този начин и за конкнетните имена, които влизат като министри в бъдещото държавно управление.

Ето какво съобщи тя след излизане от срещата при президента:

" В последните 9 месеца работих единствено за едно - отбрана на ползите на България. България повече от всеки път има потребност от устойчиво държавно управление и за Шенген, и за еврозоната, и за това България да оформя Европейския дневен ред. Затова считам, че към този въпрос -  да предложи състав на държавното управление съм подходила с отговорността, която е моята отговорност пред България и българските жители. Давам доста ясна поръчка, че отговорността е споделена. Тя се носи въз основа на правила, въз основа на цели. Искам да работим за повече приходи за българските жители, да се развиват районите, да има вложения. За това на България ѝ би трябвало държавно управление.

България в този миг не може да бъде изпратена на нови избори. За това се носи отговорност.  Затова съм предложила състав, в който няма нито едно непознато име.  Има хора с опит, има хора с парламентарен опит с управнически опит.  В едно държавно управление на споделена отговорност има потребност от равнопоставеност ",  сподели Габриел.

" Споразумението персонално аз съм го подписала още преди 2 дни ", добави номинираната за министър председател. 

" Вчера в 18 ч. беше утвърдено и от господин Христо Иванов. Половин час, откакто беше подписано към този момент от госпожа Габриел, останалите водачи от обединението отхвърлиха да го подпишат ", допълниха от кабинета на Габриел. Текстът е 14 страници. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР