Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова Габриел

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова Габриел
Коментари Харесай

Мария Габриел: С иновации и млади хора, Балканите могат да се превърнат в център за развитие на музикалната индустрия

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова е патрон на огромната интернационална музикална конференция „ SoAlive “, която ще се организира на 19, 20 и 21 октомври в София. В откриването довечера се включи и министърът на културата Кръстю Кръстев.

Събитието, проведено от Рут Колева и Мила Георгиева, събира представители на огромни музикални компании като „ Warner Music ”, „ Ninja Tune ”, „ Global Records ”, специалисти от платформите „ YouTube “ и „ Spotify ”, както и уредници на известни европейски и интернационалните фестивали – „ Mad Cool “, „ Live Nation Madrid “ и други Конференцията дава опция на актьори от България и целия Балкански полуостров да обменят опит, информация и познания с повече от 60 основни фигури от промишлеността.

„ Културната дипломация и изкуствата укрепват връзките сред народите и взаимното съгласие. Музикалната конференция „ SoAlive “ е още една опция за полемика по отношение на тактики, начинания и хрумвания в областта на културната дипломация. Тя показва силата на музиката и изкуствата и неразделната им роля в основаването на роман, показващ културното благосъстоянието на райони от целия свят “, съобщи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

Целта на „ SoAlive “ е освен да показа българската просвета и музикално творчество, само че и да нарежда страната като значим център в европейската музикална промишленост. В изявлението си, вицепремиерът и министър на външните работи сложи акцент върху капацитета на района, връзката сред културната дипломация и дигитализацията, и поддръжката за младите гении.

„ Конференцията е друга с това, че слага акцент върху културното и историческо завещание на Балканите. Целта е да разпространяваме това завещание и в това време подпомогнем достъпа на създателите от Балканите и Югоизточна Европа до по-широкия европейски музикален пазар. Важно тук е да се възползваме от опциите на цифровата епоха, защото новите технологии остават в основата за развиването на музикалната промишленост “, разяснява още вицепремиерът.



Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова акцентира и на потребността от привличане на млади гении в бранша. Според нея връзката сред културата и нововъведенията е ключът за това секторът да бъде по-атрактивен, динамичен и даващ повече вероятности за кариерно развиване на младите. „ С нововъведения и младежи, Балканите могат да се трансфорат в център за развиване на музикалната индустрия “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР