Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, заедно с

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, заедно с
Коментари Харесай

Мария Габриел на среща с българската общност във Вашингтон: САЩ са стратегически партньор за България

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, дружно с министрите на правораздаването доцент доктор Атанас Славов и на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, се срещнаха с българската общественост във Вашингтон.  Събитието се организира в Посолството на Република България. Това осведомиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

Мария Габриел управлява българската държавна делегация , която ще вземе присъединяване във  Втората сесия на Стратегическия разговор сред Република България и Съединени американски щати на 25 септември.

В срещата с българската общественост взеха присъединяване и зам.министрите – Атанас Запрянов-на защитата и доктор Георги Ангелов- на нововъведенията и растежа. 

Домакин на събитието бе посланикът на България в Съединени американски щати Георги Панайотов. Той благодари на  вицепремиерът и българската делегация за срещата и акцентира смисъла на продължаването на стратегическия разговор България-САЩ.  

„ Бих желала да подчертая, че единствено 4 месеца след съставянето на това държавно управление ще има втора сесия на стратегически разговор със Съединени американски щати . За мен  и всички мои сътрудници това партньорство  е един от  целите ни “, съобщи вицепремиерът Мария Габриел.

Тя уточни, че задачата на разговора е да има съответни стъпки за подсилване на стратегическото партньорство в основни области като правосъдната промяна, върховенството на закона и  борбата  с корупцията,  ефикасното противопоставяне на дезинформацията, съдействието в  областта  на защитата, стопанската система и енергетиката. 

“България има капацитет за водачество в региона на нововъведенията. Темата ще бъде един от акцентите в разговора със Съединени американски щати, тъй като дава позитивни вероятности за развиване на гениите и в двете страни “, съобщи Мария Габриел. 

Вицепремиерът акцентира, че държавното управление работи в екип за постигането на поставените цели. Тя моли към присъстващите да се включват при образуването на политики и вземането на решения като акцентира,че разчита на техните опит, хрумвания и  сериозно мислене.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР