Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде
Коментари Харесай

Мария Габриел ще бъде домакин на конференция за външнополитическата стратегия на България

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде хазаин на Конференцията „ Външнополитическата тактика на Република България- провокации и благоприятни условия “. Това оповестиха от отрасловото министерство. Конференцията ще се състои в 10:00 часа на следващия ден в Дома на Европа

В изискванията на динамично изменяща се интернационална и районна конюнктура, непрестанно зараждащи спорове, засилваща се опасност от хибридни офанзиви и дезинформация, създаването и приемането на национална тактика за външната политика на България ще има добавена стойност . Инициативата е на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

На фона на ясните цели в българската политика като интензивно участие в Европейски Съюз и НАТО , присъединяване на България в стратегически и районни партньорства, работата с българите отвън страната, ролята на културната дипломация, вицепремиерът Мария Габриел акцентира нуждата от полемика, която да очертае техните параметри.

Идеята на зам.-министър ръководителя Мария Габриел е да бъдат извършени серия от такива диспути по тематиката .

Откриващото събитие е конференцията на тематика „ Външнополитическата тактика на Република България- провокации и благоприятни условия “, в която присъединяване ще вземат ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, зам.-директорът на Института по осведомителни и информационни технологии проф. Велизар Шаламанов, проф. Ингрид Шикова, катедра „ Европеистика “ в СУ „ Св. Климент Охридски “, политологът проф. Анатолий Тодоров, представители на университетските среди, специалисти и публицисти. Вицепремиерът Мария Габриел ще открие форума и ще бъде негов хазаин.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР