Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за
Коментари Харесай

Захариева заминав за извънредна среща на външните министри от ЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува за Загреб, където на 5 и 6 март ще взе участие в неофициалната среща на външните министри от Европейски Съюз (Гимних) и ексклузивен Съвет „ Външни работи “ по отношение на миграционната обстановка с Турция.
Срещата във формат „ Гимних “ е под председателството на Върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и по традиция се организира в страната – ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз - Хърватия.
Програмата на „ Гимних “ ще стартира с работен обяд на министрите на външните работи, които ще дискутират връзките на Европейския съюз с Русия. Целта е да се направи равносметка и да се потърсят благоприятни условия за възстановяване на успеваемостта на Европейски Съюз при използването на политиките по отношение на Русия.
На работна сесия следобед външните министри ще обсъдят стратегическия метод на Европейски Съюз по отношение на Турция. Акцент в полемиката ще бъде създаването на тактика на Европейски Съюз във връзка с Турция с основни области на съдействие.
На 6 март в Загреб ще се състои ексклузивен Съвет „ Външни работи “, призован по искане на Гърция. Външните министри от Европейски Съюз ще обсъдят развиването на обстановката в Сирия и миграционния напън към границите на Евросъюза.
След идването си довечера в Загреб вицепремиерът Захариева ще поздрави българската общественост и дипломатическия корпус в хърватската столица по случай националния празник на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР