Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се самоизолира,

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се самоизолира,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се самоизолира. Един от заместниците ѝ - с положителен тест

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се самоизолира, откакто зам.-министър Петко Дойков даде позитивна проба за COVID-19 с бърз тест. Очакват се резултатите от PCR теста му, оповестяват от Министерство на външните работи.

Захариева няма недоволства и е в положително общо положение, като продължава да извършва служебните си отговорности. Екип на Столичната РЗИ незабавно тества министър Захариева с бърз тест, резултатът ѝ е негативен. Въпреки че резултат от бърз тест не е съображение за карантиниране, вицепремиерът неотложно се самоизолира, до момента в който резултатите на зам.-министър Дойков не бъдат доказани. Очаква се резултатът от PCR-теста на Захариева да стане ясен в края на работния ден.

Дойков е взел участие в делегацията на вицепремиера Захариева в Берлин за тристранната среща в понеделник с Република Северна Македония и Федерална Република Германия, заради което Министерство на външните работи по дипломатически път е уведомило неотложно делегациите на другите две страни. Под карантина са сложени още членовете на цялата българска делегация, която беше в Берлин.

От Министерство на външните работи прецизират, че вицепремиерът Захариева и членовете на нейната делегация, както и екипажът на самолета, с който са пътували са били тествани реди заминаването и резултатите на всички са били негативни. Днес целият екип на министъра ще бъде тестван още един път с бързи и с PCR проби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР