Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева награди младежките

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева награди младежките
Коментари Харесай

Екатерина Захариева награди младежките посланици на НАТО

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева награди младежките посланици на НАТО в България на гала през днешния ден в министерството на външните работи.

Министър Захариева прикани младежките посланици, които са на възраст сред 15 и 29 години, да употребяват наученото, с цел да се борят с подправените вести и дезинформацията за НАТО в България. „ НАТО не е съюз, чиято цел е да провокира войни, а тъкмо противоположното - съюз, който пази демократичните полезности. Съюз, чиято съществена цел и задача е да възпира предизвикването на военни спорове. Фактът, че България е съдружник от НАТО, я прави по-силна, по-стабилна и по-богата “, съобщи министър Захариева. „ Много ми се желае младежи като вас да бъдат в действителност посланици на тези известия “, посочи тя.

29-те юношески посланици на НАТО, определени след народен конкурс за есе и видео, получиха документ, направен от Атлантическият Клуб в България.

Министър Захариева благодари за самодейността „ Младежки посланици на НАТО “ на Атлантическият Клуб в България и на неговия президент Соломон Паси, който участва на церемонията. Вицепремиерът разгласи, че в двора на новата централа на НАТО в Брюксел ще бъде подложен трабантът на Паси, който бе външен министър на България в интервала 2001-2005 година

"Младежки посланици на НАТО " е самодейност на Атлантическият Клуб в България и Българско младежко евро-атлантическо сдружение. Мисията на младежките посланици е да покачат познанието си за алианса и присъединяване на България в него като провеждат серия от дискусионни и осведомителни действия, ориентирани към техните връстници. Младежките посланици са от цялата страна - София, Бургас, Монтана, Пловдив, Добрич, Тутракан, Кърджали, Сливен, Пазарджик.

През 2019 година младежките посланици на НАТО ще провеждат серия от начинания във връзка 70-ата годишнина от основаването на Организацията на Северноатлантическия контракт и 15-ата годишнина от присъединението на България към алианса. Инициативата „ Младежки посланици на НАТО “ е част от информационната акция на алианса „ Ние сме НАТО “ (We Are NATO), която цели да увеличи знанието и разбирането на младежите за алианса, за ролята и приноса на България в него и изгодите от присъединяване на страната в системата за групова защита.

Министерството на външните работи е основател и водещо ведомство в присъединението на България към акцията.







Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР