Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще председателства заседания на Съвет "Общи въпроси" и Съвет "Общи въпроси"

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила ще ръководи идните съвещания на Съвет „ Общи въпроси “ и Съвет „ Общи въпроси “ (член 50). Заседанията на двата формата ще се проведат на 27 февруари в Брюксел.

Денят ще стартира със Съвет „ Общи въпроси “, който ще бъде отдаден главно на подготовката на съвещанието на Европейския съвет през март. Министрите ще обсъдят плана на дневен ред, който ще бъде показан на вниманието на водачите. В началото на съвещанието министър Захариева ще показа целите на Българското председателство на Съвета. Европейската комисия ще показа стимулираното си предложение в сходство с член 7, параграф 1 от Договор за Европейския съюз по отношение на правилата на правовата страна в Полша.

Министрите ще продължат във формат 27. Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние ще осведоми Съвета за настоящото положение на договарянията с Обединеното кралство. Министрите ще стартират подготовката за мартенското съвещание на Европейския съвет (член 50), като ще прегледат плана за дневен ред. Очаква се водачите на 27-те да одобряват спомагателни насоки по отношение на рамката за бъдещите връзки с Обединеното кралство.

Преди началото на съвещанията в Брюксел министър Захариева ще направи изказване за медиите към 8.40 ч* локално време (9.40 ч българско време).

Пресконференцията на вицепремиера след приключването на СОВ ще стартира към 11 ч* локално време (12 ч българско време), а след края на СОВ по чл.50 – към 13.30 ч* локално време (14.30 ч българско време).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР