Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с Франк

...
Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с Франк
Коментари Харесай

Марияна Николова инспектира спазват ли се мерките на летището във Варна

Вицепремиерът и министър на туризма организира работна среща с Франк Кванте, основен изпълнителен шеф на „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “, и с представители на мениджмънта на летището. В полемиката участваха кметът на община Варна Иван Портних и регионалният шеф Стоян Пасев.

,,Безпрецедентният спад в интернационалните пътувания, по някои калкулации представляващ повече от 70%, и другите ограничавания за пътешестване понижиха доста размера на пътникопотоците, а обстановката сега продължава да лимитира свободното придвижване на хора и това безспорно се отразява и на туризма'', съобщи вицепремиерът и добави, че в тази връзка би трябвало да се направи повече за адаптиране на рестриктивните мерки за пътешестване, с цел да се отговори на характерните опасности за здравето на пасажерите и за приемащите дестинации, като в същото време бъде улеснено пътуването за тези, които дават отговор на въведените условия.

Тя добави още, че обстановката е доста динамична и прогнози мъчно се вършат, само че все пак политика е и ще продължава да бъде границите да са отворени и единствено в краен случай да се изисква негативен PCR тест.

Господин Кванте показа информация за полетите, осъществени на двете морски летища – Варна и Бургас, и финансови резултати на компанията. Той изясни, че все още за тази година се следят позитивни трендове в резервациите за полети от някои дестинации.

На двете летища има основана организация за бързо тестване на пасажерите, разясни още изпълнителният шеф. И посочи, че на портовете към този момент е основана организация за тестване на пасажерите с PCR. Ние сме в топ класацията по въведени ограничения за предотвратяване на пасажерите по отношение на всички 30 летища в групата на Фрапорт, осведоми още изпълнителният шеф. И разясни, че е сложено особено покритие на всички контактни повърхности, като порти и тоалетни, което убива вирусите.

Летище "Варна " е от извънредно значение за развиването на района, съобщи Иван Портних. Той благодари на управлението за положителното съдействие и партньорство сред локалните управляващи и управата на врата.



Министър Николова инспектира летището в морската столица, като персонално се увери в спазването на всички противоепидемични ограничения. На място тя откри, че на летището са въведени всички одобрени правила за работа, които подсигуряват сигурното и безвредно пътешестване на туристите.

Впечатлена съм от всички ограничения, които сте въвели. Това ще способства за поощряване на пътникопотока към Варна, която е предпочитана дестинация, заключи вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР