Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща
Коментари Харесай

Хотелиери се надяват на резервации в последния момент, за да спасят сезона


Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира работна среща с представителите на бизнеса във Велинград. Тя бе на посещаване на място, с цел да бъдат разисквани настоящата обстановка в бранша, набелязани компликациите и проблемите на сектора и коментирани опциите за превъзмогване.

Важно е страната в лицето на Министерството на туризма и представителите на бизнеса да работят взаимно и координирано в търсене на благоприятни условия за поддръжка на бранша, уточни вицепремиерът. По думите й единствено по този начин ще имаме работещи начинания и ще реализираме позитивни резултати.

Пред бизнеса министър Николова акцентира, че е основно да се запазят високите стандарти на хигиена и сигурност, точно гарантирането на сигурност на туристите ще е водещ фактор за осъществяване на зимен сезон 2020/2021. Спазването на санитарно-хигиенните наставления е главно изискване страната ни да резервира зеления щемпел за сигурност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), който подсигурява, че България е безвредна дестинация и съблюдава прецизно противоепидемичните ограничения, посочи вицепремиерът. И беше безапелационна, че контролът, във връзка с ограниченията, ще е непоколебим.

И в идните зимни месеци главно ще разчитаме на българските посетители да изберат пътувания в страната и да поддържат бизнеса, както го направиха и през лятото, разяснява министърът. Тя добави още, че се работи поредно, с цел да не се стига го затваряне на границите сред Балканските страни, които са съществени пазари през зимния сезон, като за задачата се води разговор на високо дипломатическо равнище.

Представителите на сектора осведомиха министърът за натовареността на местата за настаняване сега, какво и равнището на резервациите за идващите седмици. Те показаха, че все още понижението е осезаемо, само че се надяват да има повече записвания в последния миг както от българи, по този начин и от чужденци от прилежащите страни.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР