Вицепремиерът и министър на туризма инспектира места за настаняване и

...
Вицепремиерът и министър на туризма инспектира места за настаняване и
Коментари Харесай

Марияна Николова инспектира места за настаняване и ски съоръжения в Банско

Вицепремиерът и министър на туризма инспектира места за настаняване и ски уреди в Банско. Целта на визитата на място е министърът персонално да се увери в спазването на всички противоепидемични ограничения в работата на обектите.

Хотелите са въвели и съблюдават всички одобрени санитарни наставления. На входа има сложени нужните препарати за стерилизация, а всеки екскурзиант се ревизира за използването на персонални защитни средства. Персоналът на местата за настаняване също е оборудван с нужните маски, в общите елементи има сложена нужната информация за деяние при посещаване на обекта. Спазването на санитарно-хигиенните наставления е едно от основните условия страната ни да резервира зеления щемпел за сигурност и хигиена (Safety and hygiene travel stamp), публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), съобщи вицепремиерът. И акцентира, че той подсигурява, че България е безвредна дестинация и съблюдава прецизно противоепидемичните ограничения.



В Банско министър Николова персонално ревизира дали се вкарват и съблюдават единните противоепидемични ограничения и инструкции за работа на ски оборудванията. Те бяха одобрени взаимно със здравните управляващи и въведени със заповед на министъра. Те обгръщат активността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове.



Туристите наложително би трябвало да покриват носа и устата си с маска или друго защитно средство при престой в кабината и на въжен превоз станциите. Броят на пътуващите в закритите лифтови уреди може да бъде лимитиран по преценка на оператора. Кабините се дезинфекцират по график. В ски дрешниците също е въведена специфична организация за отдалеченост и стерилизация, а в ски учебните заведения групите ще са до 10 души.



В момента във всички зимни курорти се прави профилактика на местата за настаняване и изхранване на туристите. Проверките тук-там за настаняване и спортни уреди в зимните курорти и общини започнаха в Боровец през предходната седмица, като се планува да бъдат направени и в други обичайни зимни дестинации, оповестяват от пресцентъра на министерството на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР