Вицепремиерът и министър на туризма и министърът на образованието и

...
Вицепремиерът и министър на туризма и министърът на образованието и
Коментари Харесай

Марияна Николова и министър Красимир Вълчев обсъдиха с бранша въпроси за ученическите пътувания

Вицепремиерът и министър на туризма и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 разговаряха с управлението на Националната асоциация за детски и юношески туризъм. По време на срещата бяха разисквани елементи по използването на Наредба 10 на МОН за организация на дейностите в учебното обучение, и по-специално пътуванията на учениците.

Това е поредна среща с асоциацията и ние разчитаме, че посредством открит разговор с сектора можем да решаваме всички въпроси в туристическия бранш, уточни вицепремиерът Николова.

Тя предложи да се дадат повече уточнения на бизнеса и районните просветителни звена по какъв начин да се провеждат по-добре пътуванията на учениците и по какъв начин да обзет повече деца. Програмите за поощряване на екскурзиите с просветителна цел, зелените и ски учебните заведения са от огромно значение освен за подготовката на учениците, само че и за здравето и закаляването им. В условия на пандемия тези тематики са изключително настоящи и не търпят отсрочване, уточни министърът на туризма.

Министър Вълчев акцентира, че просветителната среда би трябвало да се уголемява и несъмнено е доста значимо децата да излизат отвън класната стая, с цел да посещават обекти с културно и историческо значение. Според него 5-те дни за такива изнесени форми е положително решение като период и предложи пътуванията да се ориентират към по-топлите месеци поради сезонните болести.

Председателят на асоциацията Гина Шоева осведоми, че от ден на ден деца показват предпочитание да се включват в екскурзии с познавателна цел, а насърчаването им ще подтиква активността на профилираните туроператори, които пострадаха най-вече от пандемията. Това обаче не би трябвало да става за сметка на образователния развой.

В срещата участваха също заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР