Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев обяви,

...
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев обяви,
Коментари Харесай

Вицепремиерът Алексиев: У нас успешно могат да се развиват центрове за данни

Вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев разгласи, че страната ни е подготвена да работи с Гугъл за основаване на центрове за данни у нас. Той направи коментара си по време на среща с генералния управител за Югоизточна Европа на Гугъл Пеги Антонаку . Разговорите се организираха в границите на Осмото издание на Делфийския стопански конгрес, провеждащ се в Гърция сред 26 април и на следващия ден. В тях се включи и заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов .

Представителите на Гугъл обявиха, че имат интерес към българския пазар и възнамеряват разгръщане на активността си в района. Антонаку означи, че следва разкриване център за данни в Гърция .

„ IT секторът в България се развива динамично и предлага доста положителни благоприятни условия. Ние разполагаме с едни от най-хубавите експерти в региона на осведомителните технологии, което е гаранция за триумф на един сходен план “ , уточни вицепремиерът.

За реализирането на плануваната цифровизация на стопанската система у нас, от основно значение е обезпечаването на благонадежден и сигурен транспорт на данни , както и построяването на съответните центрове , посочи още вицепремиерът ни. По този мотив беше разисквана подготовка на идна аудиенция на районния управител на корпорацията в столицата ни.

Преди срещата, представителите на Гугъл на форума направиха проява за двамата български вицепремиери на някои от най-новите си приложения .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР