Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изказа скептицизъм към

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изказа скептицизъм към
Коментари Харесай

Каракачанов е скептичен за новия антикорупционен орган

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов изрече песимизъм към основаването на нов закон и орган за битка с корупцията, защото корупцията може да бъде понижена и от настоящите институции. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация счита, че цялата тематиката се е преекспонирала.

От думите му не стана ясно по какъв начин ще гласоподават депутатите от "Обединени патриоти " и в частност тези от Вътрешна македонска революционна организация. И дали ще поддържат държавния законопроект или този на опозицията.

"Няма по какъв начин да се съглася да приема нещо, което в действителност задължава 11-те депутати от Вътрешна македонска революционна организация или общо 27 от Обединените патриоти да гласоподават в една посока. След като има две тези, дано оставим Народното събрание да вземе вярното решение ", съобщи Каракачанов пред Българска национална телевизия.

Той посочи, че на Консултативния съвет при президента е имало консенсус за нуждата от антикорупционен орган, само че вицепремиерът оставал песимистичен. "Какво значи да създадем нов орган? Досегашните не работят? Смятам, че цялата тази тематика се преекспонира, с цел да се покаже какъв брой сме загрижени. Проблемът може да се реши по в този момент настоящото законодателство ", счита водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

Според него битката с корупцията стартира от учебното заведение - "да обучиш младите кое е честно,безотговорност, кое е законно и кое не ".

Министърът на защитата заяви, че следва среща с Министерство на обучение, Министерство на финансите и Дирекция по изповедание, на която ще се търси решение на казуса с финансирането на религиозното обучение. По думите му би трябвало да се ограничи опцията посредством религията да се прави радикална политика в България.

Каракачанов бе безапелационен, че не би трябвало да се прави компромис с пазаруването на нови изтребители. Вицепремиерът сподели, че ще предложи да се даде опция на тримата участници да предложат и предложения за нов аероплан, а освен втора тъка. По думите му изтребителите МИГ-29 би трябвало да се поддържат с директни договаряния с компанията производител без медиатори, а ремонтът да се прави в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР