Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е разговарял тази

...
Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е разговарял тази
Коментари Харесай

Каракачанов за Димов: Дали ще има оставка, ще прочетете

Вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов е разговарял тази заран с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. След срещата той не отговори в прав текст дали ще има оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов, който бе арестуван за 24 часа през вчерашния ден след обиски в министерството поради водната рецесия в Перник и вноса на боклуци от Италия.

" Имах диалог с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) по-късно показно ликвидиране ", сподели Каракачанов, представен от БНР. Вчера Борисов разгласи, че оставката е съдружен въпрос, защото Димов е от квотата на " Обединени патриоти ".

В 15 ч през днешния ден в Съдебната палата ще бъде даден брифинг с детайлности за следствието.

Нено Димов е министър на околната среда и водите от началото на мандата на третия кабинет на Бойко Борисов, където по думите му попада като специалист, а не като политик. По-късно е оповестено, че е препоръчан за министър от Вътрешна македонска революционна организация, и се счита, че е от квотата на по-малкия съдружен сътрудник " Обединените патриоти ". Дотогава Димов е ръководител на Института за дясна политика и е прочут с изказванието си, че световното стопляне е операция. Той обаче има опит в министерството и политиката - в държавното управление на Иван Костов е бил зам.-министър в екоминистерството, а по-късно - народен представител от ДСБ (още четете тук).

В мандата на Нено Димов като министър има няколко абсурда, само че той резервира поста. Сред тях са опитът за смяна без нужната екооценка на проекта за ръководство на националния парк ` " Пирин ", искът на Европейската комисия против България поради мръсния въздух, опитите за промени в разпоредбите в " Натура 2000 " и водната рецесия в Перник (всичко четете тук). В четвъртък прокуратурата стартира инспекция на екоминистерството поради вноса на отпадък от Италия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР