Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев предлага нов подход при

...
Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев предлага нов подход при
Коментари Харесай

Нов подход за партийната субсидия предлага финансовият минис...

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев предлага нов метод при образуването на партийната дотация, тъй че тя по-точно да дава отговор на потребността на партиите да поддържат мрежа за връзка с гласоподавателите.

Пред Би Ти Ви Василев разяснява обстоятелството, че най-голямата част от дотацията за " Продължаваме промяната " ще бъде взета от придвижване " Социалдемократи " - един от тримата мандатоносители на най-голямата политическа мощ, което обаче няма нито един народен представител.

Вчера преди него и по същия мотив водачът на съдружния сътрудник " ИТН " Слави Трифонов подсети, че партията му упорства за партийна дотация от 1 лева на глас и ще сложи още веднъж въпроса при разискването на бюджета за тази година.

След като посочи, че

парите на " Социалдемократи " ще се употребяват в " Продължаваме промяната ",

Василев разви тезата, че " по принцип финансирането на партиите посредством дотации не е най-хубавият механизъм ".

Според него при финансирането на политически сили е нужна устойчива формула, която да не е обвързвана с " какъв брой депутати или кметове имаш ", а да се дефинира съгласно минималната прехрана на офиси и сътрудници в регионалните градове " и до такава степен ". Добави, че жителите имат упованието партиите да имат офис, където те да отидат и да се оплачат. " Важно е да помислим по какъв начин някой показан в Народното събрание и общината да има наличие при жителите. Ако не е през бюджета, ще го създадем подвластен от тъмни потоци ", сподели Василев.

Той позволи, че тематиката ще бъде разисквана, когато Трифонов сложи въпроса на спор.

В момента партиите получават по 8 лева на един автентичен глас.
Свързани вести Парламентът разисква предлагането за 1 лев партийна дотация Депутатите отхвърлиха концепцията на Слави за 1 лев партийна субсидия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР