Вицеканцлерът на Австрия и министър на спорта Вернер Коглер заяви,

...
Вицеканцлерът на Австрия и министър на спорта Вернер Коглер заяви,
Коментари Харесай

В Австрия са оптимисти за старта от Формула 1

Вицеканцлерът на Австрия и министър на спорта Вернер Коглер съобщи, че не вижда причина държавното управление на страната да забрани провеждането на старт от Формула 1 при започване на юли, в случай че бъдат спазени нужните условия за сигурност. Либърти Медия възнамерява тазгодишният шампионат да стартира на пистата Ред Бул Ринг. Компанията, ФИА и тимовете работят по това по какъв начин да се придвижат до трасето, къде да отседнат и всички спомагателни въпроси, свързани с провеждането на конкуренцията.
„ Не виждам причина да забраним надпреварата, в случай че бъдат спазени всички изисквания”, съобщи Коглер
„ Искаме то да се случи. Ситуацията е изцяло друга от тази във футбола, само че е наложително да се съблюдават разпоредбите за обществено дистанциране”, добави той пред ORF.

Шефът на Алфа Таури Франц Тост е убеден, че старт в Австрия ще има.

„ Без публицисти и спонсори и в случай че оставим хората от рекламата и връзките у дома можем да се съберем в към 55 души на отбор. Вече организирах видео конферентен диалог с медицинския ни екип и желая да бъдат направени проби на всичките ни чиновници. Моля и останалите тимове да сторят същото. Очаквам тимовете от Англия да могат да излязат от страната. Ще би трябвало да потеглят рано и да пътуват като ескорт. Още не сме стигнали до обмисляне на логистиката. В момента изясняваме нещата с Австрия, след това ще се насочим към Англия”, изясни Тост.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР