„Витоша ски“ ЕАД както не един път заявява и иска

...
„Витоша ски“ ЕАД както не един път заявява и иска
Коментари Харесай

„Витоша ски“ иска да продължи процедурата по реконструкция на Княжевския лифт

„ Витоша ски “ ЕАД както не веднъж декларира и желае час по-скоро да стартира процедурата по реорганизация на ски оборудванията на територията на Природен парк „ Витоша “, като започва с кабинковата въжена линия „ Княжево - Копитото “.

На 07.01.2021 год. кметът на Столична община госпожа Йорданка Фандъкова и отрасловите министри, както и Главният проектант на София господин Здравко Здравков обявиха, че са намерили решение на казуса.

От тази дата до момента, ние не знаем какво е това решение. Според изявления на Главния проектант тече съгласувателна процедура, за която ние не знаем, и в която не сме включени. Това е в нарушаване на закона, тъй като страната следва да е осведомена за всяко едно деяние по нейната кореспонденция от администрацията.

Наред с това, Главният проектант на Столична община господин Здравков съобщи, че той и група експерти имали вид по какъв начин да бъде реконструирано оборудването, като се употребяват старите фундаменти, на които да се инсталират новите стълбове.

Още на 08.01.2021 год. ние декларирахме, че сме подготвени неотложно да организираме полемика, в която да вземат участие Главният проектант и неговите експерти, както и инженери и конструктори от водещите производители на уреди в света.

На 12.01.2021 год. внесохме и публично писмо до Главния проектант за образуване на тази полемика. До сегашния миг нямаме отговор от него на поканата. На същата дата внесохме и питане до Кмета на Столична община госпожа Фандъкова с молба да ни бъде разяснено по какъв начин е решен казусът, от която също нямаме отговор.

Явно за следващ път се цели казусът да затихне, без да бъде решен! Настояваме за незабавни ограничения от виновните институции за привършване на процедурата по реорганизация на Княжевския въжен превоз, която отлежава при Главния проектант на София господин Здравко Здравков към този момент съвсем една година!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР