Витоша ще бъде домакин на първите Споделени игри, които ще

...
Витоша ще бъде домакин на първите Споделени игри, които ще
Коментари Харесай

Първите "Споделени игри" ще предложат 15 спорта за хора с увреждания

Витоша ще бъде хазаин на първите " Споделени игри ", които ще се проведат в събота (18 май) в местността " Игликина поляна ". Благотворителната самодейност цели да провокира повече приемливост и ангажираност към проблемите на хората в неравностойно състояние.

" Споделени игри " е продължение на плана " Витоша – налична за всички ", който беше подкрепят от супермаратона " Един ден на Витоша ". Кампанията събра над 10 хиляди лв., които бяха вложени в построяването на спортни уреди за хора с увреждания в местността " Игликина поляна ".

Първите " Споделени игри " ще предложат 15 типа спортни и развлекателни действия. Празникът ще премине с присъединяване на доста деца от столични учебни заведения, видни български спортисти, членове на асоциации и съюзи на хората в риск.

Програмата ще включва футбол, бадминтон, тичане за незрящи с компаньон, гимнастически и фитнес уреди, дисккечър, насочване, преносими игри, работни ателиета, спортно катерене, изтегляне на въже, тенис на маса, туристически преход, хендбайк, шах и щафета с жулиен колички.

Събитието се провежда от " София – Европейска столица на спорта ", НСА и естествен парк " Витоша ". По време на самодейността ще бъде сниман къс филм, който след това ще бъде излъчен във всички учебни заведения в София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР