Виталий Гинзбург, Каспаров.RuПоследните дни са ознаменувани от два основни тренда

...
Виталий Гинзбург, Каспаров.RuПоследните дни са ознаменувани от два основни тренда
Коментари Харесай

Събуди се, страна безумна, руският народ трябва да се създаде отново

Виталий Гинзбург, Каспаров.Ru

Последните дни са ознаменувани от два съществени тренда във връзка с съветската вътрешна политика.
Първият, несъмнено, са проектите на Путин-Шойгу за превръщане на “втората войска в света " в 

първа войска на войната

 Формирането на нови дивизии, корпуси, окръзи, увеличението на числеността на въоръжените сили и, несъмнено, оповестяването на неограничени финансови благоприятни условия за това. Във всеки случай, от името на Путин.
Но има и втори тренд, който беше обрисуван по време на форума в Давос. Западните наказания може да доведат руснаците до невероятна беднотия. Каза го професорът от Харвард Кенет Рогоф.
Във всяка естествена страна естествените хора просто в никакъв случай не биха разрешили да се образуват сходни несъгласия. Но не и в Русия!
Британското разузнаване към този момент се усъмни в това до каква степен е реалистично реализирането на  путиновите проекти за увепичаване на армията
Какво съставляват проектите му? Разгръщане на седем мотострелкови дивизии. Цената за разгръщането на една мотострелкова дивизия коства към три милиарда $.
Може да се пресметне и без калкулатор.
260 танка на стойност към 5 милиона $ – 1,3 милиарда. 140 бронирани машини по 1,5 милиона $ – 210 милиона. 200 бронетранспортьора – 200 милиона. Общо 1,7 милиарда $ за нещо, което е единствено по себе безсмислено. Към това би трябвало да прибавим цената на 180 оръдия и миномети, сред 4 и 6 зенитно-ракетни комплекса, хеликоптерна ескадрила, ракетен дивизион, средства за бойно, техническо и тилово застраховане и 4000 тона муниции.
Екипирането на дивизиите от въздушно-десантните войски и морската пехота също е скъпо. Там с изключение на разноските за въоръжения са нужни и големи бюджети за произвеждане на средствата, благодарение на които се правят десанти. Това са транспортни самолети и хеликоптери, десантни кораби. Що се отнася за последните, на практика всички подлежат на бракуване заради възрастта си.
И това се отнася освен за дивизиите. А се огласяват още по-безумни и скъпо струващи проекти. При това по време на реализирането им те нарастват още повече, съразмерно на апетитите на хората към Путин.
Едва ли за всички ще има пентхауси с повърхност по 5000 квадратни метра като този на Сергей Чемезов (генерален шеф на корпорацията „ Ростех “, някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) – б.р.)
Вече даже не приказвам за това, че макар неограничените благоприятни условия на

 Путин се постанова мобилизираните да си купуват снаряжението и средствата за отбрана,

 а безумното население събира пари, с цел да им купи долни дрехи.
Средствата, които бесноватият неосъществен фюрер от петербургския ъндърграунд счита да харчи за армията и за войната, не биха били непотребни за съветските пенсионери, образованието и опазването на здравето. Но очевидно в Русия няма кой да пресметне това, нито да го разбере. 
Спомняме си изявлението на един от ръководителите на организацията „ Мемориал “ пред Форума за свободна Русия. Човекът, който е с безупречна морална известност, сподели, че няма моралното право да приканва хората на митинги, в случай че самият той не се намира в Русия. И това в действителност е по този начин.
Когато виждаш, че (в Москва) броени хора оставят цветя  в памет на жертвите на съветския удар против жилищна постройка в Днипро, правиш съпоставяне какъв брой киевчани през март 2018 година носеха цветя при съветското посолство в памет на починалите в " Зимняя вишня " *.
Малкото руснаци, рискуващи да вършат такова нещо пред очите на полицейските мутри, единствено удостоверяват мащаба на 

интелектуалната и морална катастрофа 

на тази страна и този народ.
Както и стотиците политически пандизчии, които можеха да са свободни, след един видим огромен митинг. 
Та нали протестиращите в Техеран или в Хавана рискуват и даже умират, само че се борят за своите човешки права и достолепието си. Кубинците не са изправени пред вероятността да загинат във война, в която да ги хвърли тяхната тоталитарна власт. Но в Русия народът не желае нито да счита, нито да стачкува в отбрана на своето право на живот.
Вече доста хора си задават един елементарен въпрос. Какво би станало в случай че към Кремъл, към Смолни излязат на митинг по един милион души? 
Какви биха били рисковете при събаряне на путиновата тайфа по подобен метод, като се има поради, че тази тайфа към този момент унищожи над 100 хиляди руснаци? Съзнателно не разясня качеството на тези руснаци. Просто считам.
В тази връзка, в този момент е моментът да си спомним какво се счита за класическа русофобия съгласно разбиранията на съветската власт и безумния ѝ народ.
" Често си дублирам: тук всичко би трябвало да се унищожи и още веднъж да се сътвори народ. " – Астолф дьо Кюстин.
Междувременно Съединени американски щати би трябвало да създадат по този начин, че

руснаците да се сблъскат с ужасяваща беднотия

 Каза го съшият този Кенет Рогоф.
И глобите, както първичните, по този начин и вторичните би трябвало да сведат до най-малко опцията тази власт да заплашва света и да разсънят блян у този народ, в случай че не да стане НАРОД, то във всеки случай да се научи да СМЯТА. А още по-добре – да мисли.

*Тогава при пожар в мола „ Зимняя вишня “ в съветския град Кемерово починаха 60 души, 37 от които бяха деца. 

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР