Висшият служител на ООН Халед Киари заяви пред Съвета за

...
Висшият служител на ООН Халед Киари заяви пред Съвета за
Коментари Харесай

Ракетата, изстреляна от Северна Корея, представлява сериозен риск, предупреди ООН


Висшият чиновник на Организация на обединените нации Халед Киари съобщи пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че междуконтиненталната балистична ракета, изстреляна от Северна Корея, съставлява " сериозен риск за интернационалната гражданска авиация и морския трафик ". Това беше второто изстрелване на такава ракета от страна на Пхенян. Припомняме, че този вид ракета не се нуждае от зареждане с гориво преди изстрелване и затова може да бъде изстреляна по-бързо.

 
За това изстрелване Северна Корея не е изпратила уведомления на въздушното пространство или морската сигурност. Както наскоро бе доказано от Международната организация за гражданско въздухоплаване и Международната морска организация, необявените изстрелвания на Пхенян съставляват сериозен риск за интернационалното гражданско въздухоплаване и морския трафик.
Халед Киари, помощник-генерален секретар за Близкия изток, Азия и Тихия океан

Посланикът на Северна Корея в Организация на обединените нации Ким Сон съобщи, че тестовото изстрелване на нов вид междуконтинентална балистична ракета " Хвасон-18 " е било целесъобразно практикуване на правото на самозащита. 

 
Съветът за сигурност поема по доста рисков път под въздействието на високомерието и произвола на Съединените щати и малцината им почитатели. Пренебрегването на суверенитета на Северна Корея е изцяло състоятелен акт, който да ни разреши да упражним на правото ни на самозащита.
Ким Сон - дипломат на Северна Корея в Организация на обединените нации

Множество страни, измежду които Съединените щати и Южна Корея осъдиха провокациите от страна на Северна Корея. На срещата също стана ясно, че интернационалният углавен съд проверява евентуални военни закононарушения, осъществени по време на спора в региона Дарфур, в Судан.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР