Висшият съдебен съвет вече е изпратил решението си за избор

...
Висшият съдебен съвет вече е изпратил решението си за избор
Коментари Харесай

Магдалинчев: Протестите срещу избора на Иван Гешев са от политически интереси

Висшият правосъден съвет към този момент е изпратил решението си за избор на нов основен прокурор на президента Румен Радев, който би трябвало да утвърди кандидатурата с декрет. Ще подпише или ще върне указа президентът и по какъв начин се чака да бъде ръководена прокуратурата от Иван Гешев - в студиото на " Още от деня " тематиката разяснява Боян Магдалинчев, представляващ Висш съдебен съвет.

Според Магдалинчев, митингите против избора на Иван Гешев, които не престават и довечера пред президентството, са в следствие от избрани политически ползи.
Боян Магдалинчев, представляващ Висш съдебен съвет: За първи път виждам толкоз огромно напрежение при избора на основен прокурор, за мен е необичайно и необяснимо. Това са политически ползи за преодоляване на прокуратурата - някой има такива упоритости. Кой има такива искания - явно някой, който е пострадал от Иван Гешев.
Убедителното гласоподаване за избора на Иван Гешев - с 20 от общо 24 членове на Висш съдебен съвет, съгласно Магдалинчев значи, че Гешев се е показал задоволително безапелационно и даже тези от членовете, които са се колебаели, са застанали зад него.

Магистратът разяснява и по какъв начин може да бъде упражняван надзор върху работата на основния прокурор.
Боян Магдалинчев, представляващ Висш съдебен съвет: В Конституцията се планува опция при несъблюдение на отговорностите на тримата огромни, предварително да им се приключи мандата.
Най-силното качество на Иван Гешев е убедителността и решителността, категоричността, която той декларира пред нас за осъществяване, безапелационен е Магдалинчев.
Боян Магдалинчев, представляващ Висш съдебен съвет: Неизбежно, един основен прокурор, вземайки тази позиция, неговият метод, фасон, се отразява и в работата на прокуратурата. Смятам, че абсолютно господин Гешев абсолютно ще наложи своите способи в работата на прокуратурата, само че и той самият ще претърпи промени.
100 дни се дават на политиците, в правосъдната система нещата са доста по-различни, безапелационен е Магдалинчев по отношение на интервала за оценка на работата на новия основен прокурор.

Вижте целия диалог във видеото!
 Президентът ще се съобрази с Конституцията по отношение на указа за нов основен прокурор Президентът ще се съобрази с Конституцията по отношение на указа за нов основен прокурор
Висшият правосъден съвет към този момент е изпратил решението си за избор на нов основен прокурор на президента Румен Радев, който би трябвало да утвърди кандидатурата с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР