Висшите дипломати и началници на отбраната на Индия и Съединените

...
Висшите дипломати и началници на отбраната на Индия и Съединените
Коментари Харесай

Висши американски и индийски дипломати и началници на отбраната обсъждат индо-тихоокеанските въпроси и войната между Израел и Хамас

Висшите дипломати и началници на защитата на Индия и Съединените щати се срещнаха в Ню Делхи с акцент върху проблемите на сигурността в Индо-Тихия океан, Китай и войната Израел-Хамас

От Асошиейтед прес, 10 ноември 2023 година, 1:26 ч.

НОВО ДЕЛХИ -- Дипломатите и началниците на защитата на Индия и Съединените щати се срещнаха в петък, като се концентрираха върху проблемите на сигурността, включващи Индо-Тихия океан, Китай и войната Израел-Хамас.

Съединени американски щати. Държавният секретар Антъни Блинкен сподели, че Съединени американски щати и Индия имат мощно партньорство и ще разискват въпроси с последствия за бъдещето.

„ Бъдещето е в този момент “, той сподели пред кореспонденти.

„ Ние насърчаваме свободен, отворен и проспериращ Азиатско-тихоокеански район, в това число посредством подсилване на нашето партньорство в Четворката с Япония и Австралия “, сподели Блинкен в забележките си при започване на срещата.

Той сподели също, че Съединените щати и Индия укрепват партньорството си в интернационалния мир и укрепват учреден на правила ред.

Блинкен сподели също, че съдействието в региона на защитата е основен дирек в връзките сред страните.

Министърът на външните работи на Индия Субрахманям Джайшанкар сподели, че обстановката в Близкия изток е огромна угриженост.

Докато Индия осъди офанзивата на Хамас против Израел, тя се опита да балансира позицията си, като споделя, че „ Индия постоянно се е застъпвала за обновяване на директните договаряния за основаване на суверенна, самостоятелна и жизнеспособна страна Палестина, живееща в границите на сигурни и приети граници, един до друг в мир с Израел. “

„ Докато войните в Газа и Украйна са неотложни проблеми, по-трайното предизвикателство както за Съединени американски щати, по този начин и за Индия е обвързвано с Китай и неговата ревизионистка ориентировка, ” сподели C. Uday Bhaskar, пенсиониран военноморски офицер.

Неотдавнашното заплашване на Филипините от Китай е въпрос от огромно значение за Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия, както и за четирите народи от Четворката - Съединени американски щати, Япония, Индия и Австралия, сподели той.

Китай и Филипините имаха няколко скорошни борби в Южнокитайско море, където няколко държавни управления имат припокриващи се искания.

Блинкен е в Азия и взе участие в интензивна дипломация с районните сътрудници, с цел да покаже единение във връзка с войната на Русия в Украйна и други огромни въпроси и да предотврати задълбочаването на съществуващите разлики по отношение на Газа. < /p>

Индия и Съединени американски щати организираха диалози два плюс два сред външните работи на Индия и министъра на защитата и държавния секретар и министъра на защитата на Съединени американски щати от 2018 година, с цел да обсъдят въпроси на угриженост и подсилване на двустранните връзки.

Съединени американски щати. Министърът на защитата Лойд Остин и неговият индийски сътрудник Раджнат Сингх ще обсъдят пътна карта за индустриално съдействие в региона на защитата, която ще форсира софтуерното съдействие и взаимното произвеждане в разузнаването, наблюдението, боеприпасите и други области, се споделя в изказване на министерството на защитата.

Вашингтон чака Индия да бъде водещ снабдител на сигурност в Индо-Тихоокеанския район.

По време на инд. По време на визитата на министър-председателя Нарендра Моди в Съединените щати през юни двете страни одобриха управление за политики за отбранителната индустрия, с цел да им разрешат да създават усъвършенствани отбранителни системи дружно и да си сътрудничат в проучванията и тестването на прототипи.

Нагоре Истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР