Висши служители на администрацията на Байдън призоваха израелския министър на

...
Висши служители на администрацията на Байдън призоваха израелския министър на
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас: САЩ в ролята на медиатор

В исши чиновници на администрацията на Байдън приканиха израелския министър на защитата Йоав Галант да се откаже от проектите си за навлизане в град Рафа в южната част на Газа. В този регион повече от 1,4 милиона палестински цивилни търсят безвредно място, до момента в който напрежението сред Съединени американски щати и Израел назрява. 

Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA) , Патси Уидакусвара в своя репортаж от Вашингтон.   

Най-малко 16 души бяха убити при удар върху жилищна постройка в Рафах в понеделник, до момента в който Израел продължава военната си въздушна атака против най-южния град на Газа.  

Израелските водачи желаят да отидат по-далеч, с планувана сухопътна атака, само че формалните лица на Съединени американски щати ги умоляват да не го вършат.  

“Безопасността на 1,5 милиона палестински цивилни в Рафа също е главен приоритет за Съединените щати. Сега продължаваме да споделяме задачата да забележим “Хамас ” надвит ”, разяснява министърът на защитата на Съединени американски щати. 

Лойд Остин също прикани Израел да разреши повече филантропична помощ да доближи до Газа.  

Не е ясно дали Израел ще се вслуша в предизвестието на Съединени американски щати. Галант сподели, че желае Съединени американски щати да усилят прехвърлянията на оръжия към Израел. 

Съединени американски щати дават на Израел 4 милиарда $ годишно помощ, в това число 3,3 милиарда $, които Израел би трябвало да употребява за закупуване на американски оръжия. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

Припомняме и тази изложба от нашия списък:​
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР