Висши политици в Германия са шокирани след убийството на млад

...
Висши политици в Германия са шокирани след убийството на млад
Коментари Харесай

В Германия предупреждават за антиCovid радикализация след убийството на спазващ мерките продавач

Висши политици в Германия са шокирани след убийството на млад чиновник на бензиностанция , който е помолил клиент да носи маска за лице и предизвестиха във вторник за радикализирането на хора, които се опълчват на пандемичните ограничавания в страната, оповестява АП.

49-годишен немец бе задържан по-рано откакто.

Властите обявиха, че мъжът обяснил, че е работил от яд, откакто му е отказано обслужване, тъй като не носи маска .

Изискването за носене на маски в магазините е измежду ограниченията, които се ползват в Германия за прекъсване на разпространяването на вируса .

Според полицията обвиненият напуснал бензиностанцията след разногласието, само че по-късно се върнал по-късно с маска и умъртвил младият продавач. Извършителят е немски жител.

Кандидатът на лявоцентристката партия " Зелени " за правоприемник на немския канцлер Ангела Меркел изрази смут от убийството. Федералните избори в Германия са планувани за неделя.

" Разтърсена съм от това извънредно ликвидиране на млад мъж, който просто изиска да се съблюдават съществуващите правила ", сподели Аналена Бърбок в туит.

Тя също изрази угриженост по отношение на радикализацията на немското придвижване Querdenken , което включва хора, които се опълчват на маски и ваксини , вярващи в конспирации и някои извънредно десни екстремисти.

Властите не споделиха незабавно дали обвиненият в убийството на бензиностанцията е обвързван с придвижването, което е подложено на все по-голям надзор от немските служби за сигурност след поредност от огромни антиправителствени митинги, някои от които прераснаха в принуждение.

Прокуратурата съобщи пред немската осведомителна организация ДПА, че мъжът не е бил прочут на полицията и че не е имал законно право да има огнестрелното оръжие , открито в дома му.

Пол Зиемяк, генералният секретар на дясноцентристката партия на Християндемократическия съюз на Меркел, назова убийството " неясно ". " Млад мъж е безусловно екзекутиран, тъй като се е позовал на държавното условие за маска . Невъобразимо равнище на радикализация ".

Фейсбук предходната седмица отстрани съвсем 150 акаунта и страници, свързани с придвижването Querdenken според нова политика, фокусирана против групи, които популяризират дезинформация или подбуждат към принуждение , само че които не се вписват в съществуващите категории на платформата.
 Covid песимист умъртви 20-годишен продавач в Германия поради условието да носи маска
Covid песимист умъртви 20-годишен продавач в Германия поради условието да носи маска

49-годишният палач е срещу ограниченията, обстановката с пандемията го стресирала и желал да даде образец...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР