Висши духовници и държавници си взеха последно сбогом с патриарх

...
Висши духовници и държавници си взеха последно сбогом с патриарх
Коментари Харесай

Висши духовници и държавници се поклониха пред патриарха

Висши духовници и държавници си взеха последно довиждане с патриарх Неофит. Всички те със сълзи в очите се поклониха пред духовния татко на нацията. Любим брат го назова Негово светейшество Вселенският патриарх Вартоломей.

С траурни ленти първите държавници също изпратиха Негово светейшество. Президентът Румен Радев си спомни по какъв начин патриарх Неофит го е благословил при започване на първата му акция. " Няма да не помни неговите думи, че вярата в положителното би трябвало да ни сплотява и да ни крепи като народ ", сподели Радев. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова уточни, че била една от последните, с които Негово светейшество, е имал среща. " Не пропускаше на празник да ми изпрати персонално обръщение. Пазя тези документи и ще ги вардя цялостен живот. Ще го запомня с най-топлите, най-благите очи и най-всеопрощаващата душа ", описа тя. 

Със сълзи в очите ръководителят на Народното събрание Росен Желязков акцентира, че Патриарх Неофит би трябвало да служи за образец за всички. " Няма да не помни неговия национализъм и родолюбие, тъй като той обичаше народа, обичаше светата черква и това би трябвало да е образец за всички нас ", посочи 

Свел глава от тъга министър председателят в оставка Николай Денков влезе в храма без коментар.

Редица посланици и духовници си взеха последно довиждане с Неофит. Сред тях беше и украинският митрополит Епифании с украйнската посланичка. Малко след тях дойде и съветската посланичка у нас Елеонора Митрофанова, която видя провокации в днешния печален ден. 

Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски също си взе последно довиждане с духовния лидер на България. Симеон Сакскобургготски напомни, че е имал доста срещи с блаженопочившия български патриарх. " Жалко, че си отиде толкоз рано “, добави той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР