Висшето ръководство на Гибралтар снощи обвини испански митничари в тежко

...
Висшето ръководство на Гибралтар снощи обвини испански митничари в тежко
Коментари Харесай

Гибралтар и Испания влязоха в спор за нарушение на суверенитета

Висшето управление на Гибралтар нощес упрекна испански митничари в " тежко нарушаване на суверенитета и юрисдикцията ", потвърждавайки, че те са дебаркирали на плаж, принадлежащ на английската територия, до момента в който преследвали контрабандисти, съобщи Асошиейтед прес.

Испанското външно министерство отхвърли описаната от Гибралтар версия на събитията " както и съдържащите се в нея изказвания за хипотетичен английски суверенитет над територията и водите на Гибралтар ". Ведомството също по този начин съобщи, че сътрудниците са потърпевши, до момента в който преследвали контрабандистите.

Мадрид и Лондон от години водят дипломатически договаряния за бъдещето на Гибралтар, който е ситуиран на южния завършек на Испания. Испания оспорва английския суверенитет над Гибралтар, който е владеене на Англия от 18-ти век насам.

Главният министър на Гибралтар Фабиан Пикардо съобщи, че сътрудници от испанската работа за митнически контрол са дебаркирали на източния плаж на територията в четвъртък. В свое изказване той назова техните дейности " жестоко нарушаване на английския суверенитет и евентуално най-сериозният и рисков случай от доста години насам ".

Испанското външно министерство назова мненията му " неразбираеми " на фона на неотдавнашните диалози за съглашение с Англия по отношение на бъдещето на Гибралтар.

Пикардо добави, че държавното управление на Гибралтар разисква вероятен дипломатически отговор с английски публични представители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР