Висшето ръководство на Credit Suisse е попаднало под разследване от

...
Висшето ръководство на Credit Suisse е попаднало под разследване от
Коментари Харесай

Разследват ръководството на Credit Suisse за корпоративен шпионаж

Висшето управление на Credit Suisse е попаднало под следствие от швейцарския банков регулатор поради обвинявания в промишлен шпионаж, съобщи Reuters, базирайки се на свои източници. Ако обвиняванията бъдат потвърдени, FINMA може да задължи банката да направи промени на всяка от управническите си позиции.

Въпреки че от FINMA отхвърлят да излязат с публично мнение, през декември те показаха, че ще назначат самостоятелен инспектор, който да им помогне за следствието. От Credit Suisse изрично отхвърлят управленците на финансовата институция да са обект на следствие от регулатора.

" Подобни спекулации са неоснователни и служат само за предразсъдъци към одит, който няма юридически резултат ", сподели представител на банката. " FINMA ще организира самостоятелен одит, само че това не е присъда. Окончателното им мнение не е оповестено, а те даже не са назначили инспектор. "

От Credit Suisse настояват, че основният изпълнителен шеф на банката Тиандже Тиам не е осведомен с шпионския скандал, който е управителен персонално от някогашния дълготраен основен действен шеф на банката Пиер-Оливие Буе. Той подаде оставка точно поради случая при започване на октомври предходната година.

Според ръководителя на FINMA Томас Бауер, потреблението на услугите на външни охранителни компании " не е мотив за следствие, като такова ", само че в съответния проблем има неразрешени въпроси, свързани с ръководството на банката и контрола на дейностите ѝ. Сред обектите на следствие е опцията Тиам да е основал " банка в банката " - нещо, което от Credit Suisse дефинираха като " неуместно ".

" Председателят и бордът на шефовете имат регулярна и открита връзка с основния изпълнителен шеф по отношение на дейностите му и действието на банката ", уточни представителят ѝ. " Credit Suisse се ръководи съгласно най-високите интернационалните стандарти и да се допусна нещо друго е изцяло неправилно. "

Скандалът се развихри, откакто стана ясно, че частни детективи са следили някогашния шеф на банката Ихбал Хан, който отиде в UBS. Също в края на септември стана ясно, че медиаторът сред банката и самите дететкиви се е самоубило. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР