Висшата лига е изправена пред угрозата мачовете до края на

...
Висшата лига е изправена пред угрозата мачовете до края на
Коментари Харесай

Пряко от тренировъчния център: как Висшата лига лига обмисля да изиграе мачовете си

Висшата лига е изправена пред угрозата мачовете до края на сезона да не се изиграят поради ограниченията против пандемията от ковид, а това да докара до загуба на стотици милиони от телевизионните права.

Това принуждава клубовете и управлението на лигата да търсят необикновен метод. В момента се преглежда вид за " уединяване " на тимовете и дотъкмяване на шампионата, написа " Индипендънт ".

Идеята е през юни и юли тимовете да бъдат събрани на самобитни лагери в Централна Англия и Лондон. Според проекта мачовете евентуално ще се играят на подготвителни стадиони без аудитория, само че ще се излъчват по малкия екран. Възможно е през юни и юли всеки ден да има най-малко по един дуел (до края на сезона остават 92 срещи).

Твърдението е, че този ход е разискван през уикенда и събира от ден на ден поддръжници.

 Пряко от подготвителния център: по какъв начин Висшата лига лига обмисля да изиграе мачовете си
© Reuters

Ако се стигне до реализирането му, той ще се организира при извънредно строги ограничения за сигурност. Отборите ще са отделени в хотели при непрекъснато тестване, защото даже един позитивен резултат за ковид може да докара до неуспех, написа изданието.

Усложнението идва от това, че изолирани ще би трябвало да бъдат и формалните лица - съдии, делегати и чиновници на малките екрани.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1261)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР